FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovni sud otmičaru obitelji povisio kaznu

ZLATAR, 9. svibnja 2006. (Hina) - Vrhovni je sud pravomoćnom presudompovisio danas kaznu Edi Smrečkom (32) iz Lepajaca kod Krapine na šestgodina zatvora zbog otmice obitelji i pokušaja ubojstva supruge Dijane(28).
ZLATAR, 9. svibnja 2006. (Hina) - Vrhovni je sud pravomoćnom presudom povisio danas kaznu Edi Smrečkom (32) iz Lepajaca kod Krapine na šest godina zatvora zbog otmice obitelji i pokušaja ubojstva supruge Dijane (28).

Drugostupanjski, Vrhovni, sud prihvatio je žalbu odvjetništva i Smrečkome povisio kaznu za dvije godine jer je na Županijskom sudu u Zlataru lani u studenome osuđen na četiri godine zatvora.

Potvrđeno mu je i obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu.

Sud je Smrečkoga proglasio krivim jer je 31. siječnja prošle godine oko 9,15 sati u Oratju kod Krapinskih Toplica nožem u prsa dvaput ubo suprugu Dijanu. Nakon toga je i nju i njihovo dvoje maloljetne djece na silu uveo u automobil i odvezao u roditeljsku kuću u Lepajcima.

Smrečki je suprugu i djecu, tada osmogodišnjeg Tomislava i četverogodišnju Klaudiju, držao zatočene u kući sve do 14,20 sati istoga dana kad se predao policiji.

Dijana je hitno operirana u zabočkoj bolnici i u zadnji joj je čas spašen život.

Pravomoćnost presude Smrečki je dočekao u pritvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙