FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Suđenje Martiću nije održano

ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Suđenje Milanu Martiću, bivšemnačelniku unutrašnjih poslova i predsjedniku samoproglašene RepublikeSrpske Krajine (RSK), iako najavljeno, u ponedjeljek nije održanopred Sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije(ICTY).
ZAGREB, 8. svibnja 2006. (Hina) - Suđenje Milanu Martiću, bivšem načelniku unutrašnjih poslova i predsjedniku samoproglašene Republike Srpske Krajine (RSK), iako najavljeno, u ponedjeljek nije održano pred Sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY).

U sudnici II Haškog tribunala su se pojavili predsjedavajući sudac Bakone Justice Moloto (JAR), tužitelji i obrana, no Martića nije bilo. Neslužbeno se doznaje da je Martić bolestan, no službene potvrde nije bilo.

Posljednji su u postupku protiv Martića svjedočili Rade Rašeta, umirovljeni pukovnik Vojske Jugoslavije koji je na području RSK obavljao dužnost načelnika vojno-obavještajne službe (SDB) i Ari Kerkkannen, bivši analitičar Tužiteljstva Haškog suda.

Milana Martića sud u Hagu tereti za raketiranje Zagreba 2. i 3. svibnja 1995. godine kazetnim bombama iz VBR-a tipa Orkan, zločine nad hrvatskim civilima u tzv. Krajini 1991-95. i zločine nad nesrpskim stanovništvom u zapadnoj Bosni 1994. godine. U optužnici koju je 24. srpnja 1995. potpisao tužitelj Richard J. Goldstone stoji da je odgovoran za zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙