FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić o cijeni plina

ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Ministarstvu gospodarstva, rada ipoduzetništva još nije došao zahtjev Ine za povećanjem cijena plina, aako će ga poslati Ina mora dokazati realnost takvog zahtjeva, izjavioje danas ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.
ZAGREB, 4. svibnja 2006. (Hina) - Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva još nije došao zahtjev Ine za povećanjem cijena plina, a ako će ga poslati Ina mora dokazati realnost takvog zahtjeva, izjavio je danas ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

Ina je već u nekoliko navrata, kako je rekao, izašla sa tezom kako je plin prejeftin, ispod realne tržišne cijene, no Vukelić drži kako Ina treba argumentirati svoj zahtjev, odnosno treba Ministarstvu poslati svoj prijedlog s argumentima zašto bi i za koliko trebalo povećati cijenu.

Kada Ina pošalje zahtjev Ministarstvo će se očitovati, kazao je Vukelić i poručio kako se Ina treba potruditi da prikaže stvarne troškove proizvodnje plina u Hrvatskoj. Tek onda se može razgovarati o povećanju cijena, rekao je.

Vukelić drži neprimjerenim izjave predstavnika Ine o usporedbama o cijenama plina sa razvijenim europskim zemljama poput Njemačke, ne uzimajući pritom u obzir našu domaću proizvodnju.

"Usporedba s europskim zemljama je neprimjerena jer Hrvatska nije u takvom gospodarskom stanju kao što su primjerice Austrije i Njemačka. Ukoliko će Ina tražiti povećanje cijena mora dokazati realnost tog zahtjeva", rekao je Vukelić.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙