FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo PGŽ: uskoro koncesije za distribuciju plina

RIJEKA, 20. travnja 2006.(Hina) - Primorsko-goransko županijskoPoglavarstvo danas je donijelo odluku o pokretanju postupka dodjelekoncesije za razvoj plinske mreže i distribuciju plina na području težupanije.
RIJEKA, 20. travnja 2006.(Hina) - Primorsko-goransko županijsko Poglavarstvo danas je donijelo odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za razvoj plinske mreže i distribuciju plina na području te županije.

Odlukom o pokretanju postupka davanja koncesije za obavljanje djelatnosti distribucije plina određuje se razvoj distribucijskog sustava plinovoda i distribucija plina u županiji.

Koncesija za razvoj distribucijskog sustava plinovoda i distribuciju plina dodijelit će se na 20 godina, na temelju zahtjeva postojećih distributera plina.

Za područja za koja nije moguće dodijeliti koncesiju na temelju zahtjeva postojećih distributera plina, provest će se postupak javnoga natječaja. Sadržaj natječaja trebao bi biti predložen za oko mjesec dana.

Na Poglavarstvu je rečeno da bi radi poticanja plinofikacije otoka budućim koncesionarima trebalo omogućiti da ne plaćaju PDV. To bi, rečeno je, trebalo ostvariti dopunama Zakona o otocima, pa će županija uputiti prijedlog Vladi o takvom poticanju plinofikacije otoka.

Poglavarstvo je danas još odlučilo da će županija sufinancirati izgradnju vodoopskrbnog sustava općina Matulja i Lovrana s ukupno milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙