FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitičko-podravski župan: ako je moguće, kupili bismo Požeško-slavonsku županiju

VIROVITICA, 3. svibnja 2006. (Hina) - Virovitičko-podravski županZvonimir Šimić danas je izjavio kako je koalicija HDZ/HSP/HSLSpreuzimanjem vlasti u toj županiji naslijedia pet milijuna kuna obvezai da nije tražila pomoć, nego nastavila raditi, pa bi danas, kako jerekao, ako je moguće, kupili Požeško-slavonsku županiju.
VIROVITICA, 3. svibnja 2006. (Hina) - Virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić danas je izjavio kako je koalicija HDZ/HSP/HSLS preuzimanjem vlasti u toj županiji naslijedia pet milijuna kuna obveza i da nije tražila pomoć, nego nastavila raditi, pa bi danas, kako je rekao, ako je moguće, kupili Požeško-slavonsku županiju.

Ako je moguće proglasiti stečaj nad županijom, onda ju je valjda moguće i kupiti, rekao je župan Šimić na današnjoj sjednici Poglavarstva u raspravi pod točkom "razno". Prijedlog je, kako je rekao, dao na razmišljanje članovima Poglavarstva.

"Kako Požeško-slavonska županija planira proglasiti stečaj, Virovitičko-podravska županija bi, ako je to pravno moguće, poslala pismo namjere o kupnji te županije. Smatramo da su naši programi kvalitetni i da bi naš županijski tim ostvario boljitak i za Požeško-slavonsku županiju", rekao je Šimić.

Zamoljen da objasni izjavu Šimić je dodao: "Predložio sam Poglavarstvu da Vladi pošaljemo pismo namjere o preuzimanju njihova duga. Smatram da je naš gospodarski program dobar te da je i tim odličan, koji bi ga mogao provesti i izvući Požeško-slavonsku županiju iz teškoća."

Kako je rekao, riječ je o susjednoj županiji s kojom ih mnogo toga veže pa bi mogli tvoriti prirodnu cjelinu. Bili bi veća gospodarska zajednica i jedni bi drugima mnogo mogli pomoći. Osim toga i biskupija nam je zajednička, a zajedno gospodarimo i Parkom prirode Papuk", rekao je župan .

Na sjednici je podastrto Izvješće o stanju u poljoprivredi Virovitičko-podravske županije, u kojem je dobrim ocijenjeno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u zadnjih 10 mjeseci, za što je izdvojeno 35 milijuna kuna iz zajma, ali je zatražen bolji nadzor poticaja.

Budućnost poljoprivrede u Virovitičko-podravskoj županiji trebala bi se temeljiti više na radno intenzivnim i visokodohodovnim kulturama, ali zaključak o tome Poglavarstvo će donijeti na sljedećoj sjednici kad se odrede glavne strateške smjernice županijske poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙