FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši župan Bagarić: Županija je dužna 17,9 milijua kuna

POŽEGA, 24. travnja 2006. (Hina) - Bivši požeško-slavonski župan AntoBagarić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji rekao da su izjavebudućega župana Zdravka Ronka o županijskom dugu neutemeljene iusmjerene protiv HDZ-a i njega osobno jer je dug 17,9 milijuna kuna, aostale informacije o ukupnu dugu su, kako kaže, prenapuhane ineosnovane.
POŽEGA, 24. travnja 2006. (Hina) - Bivši požeško-slavonski župan Anto Bagarić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji rekao da su izjave budućega župana Zdravka Ronka o županijskom dugu neutemeljene i usmjerene protiv HDZ-a i njega osobno jer je dug 17,9 milijuna kuna, a ostale informacije o ukupnu dugu su, kako kaže, prenapuhane i neosnovane.

"Tvrdnje da Županija duguje 260 milijuna kuna nisu točne. Držim da nitko o dugovima nema pravo govoriti bez argumenata. Tu su očito zbrojene svemoguće obveze i svi zajmovi uzeti na deset, petnaest ili više godina, a prikazani su kao da će njihovo dospijeće biti sutra. Isto tako ubrojene su i svemoguće 'prijetnje' proračunu u sudskim postupcima koji se vode i za koje se ne zna kako će završiti", kazao je Bagarić.

Bagarić je rekao kako Županija duguje jedino 17,9 milijuna kuna na izdane, a nenaplaćene mjenice. Od toga se 12,8 milijuna kuna, rekao je, odnosi na "Kamen Ingrad", a 4,2 milijuna kuna na požešku Vodoprivredu. Svoje tražbine, ustvrdio je Bagarić, Županija može naplatiti stečajem koji su pokrenuti u objema tvrtkama.

Bivši župan Bagarić je odbacio i tvrdnje da Županijska uprava za ceste duguje 130 milijuna kuna, a dodao da Županija ne može biti kriva ni za 40 milijuna kuna duga Opće bolnice u Pakracu jer je riječ o dugu koji se "vuče" od Domovinskog rata.

Osvrnuo se i na izjavu Zdravka Ronka kako će biti "jednodnevni župan". To je ocijenio SDP-ovim bijegom od predizbornih obećanja te potvrdom da ta stranka nema program razvoja za Požeško-slavonsku županiju, već biračima nudi orkestriran napad na HDZ i njega osobno.

Bagarić je također odbacio glasine da mu je oduzeta putovnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙