FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren stečaj nad Kamen Ingradom

SLAVONSKI BROD, 11. travnja 2006. (Hina) - Na Trgovačkom sudu uSlavonskome Brodu otvoren je stečaj nad Kamen Ingradom, tvrtkom izVelike, a za stečajnog upravitelja imenovan Ivan Mikić, koji je dosadobnašao dužnost privremenoga stečajnog upravitelja.
SLAVONSKI BROD, 11. travnja 2006. (Hina) - Na Trgovačkom sudu u Slavonskome Brodu otvoren je stečaj nad Kamen Ingradom, tvrtkom iz Velike, a za stečajnog upravitelja imenovan Ivan Mikić, koji je dosad obnašao dužnost privremenoga stečajnog upravitelja.

Stečajni sudac Mario Včelik odlučio je pokrenuti stečaj nako što je utvrđeno da Kamen Ingrad ne može platiti dospjele obveze.

Račun te tvrtke blokiran je od 21. lipnja 2004. godine, a 12 vjerovnika koji su predložili pokretanje stečajnoga postupka potražuju više od 134 milijuna kuna.

Nakon otvaranja stečaja sud je i ostale vjerovnike pozvao da iskažu svoje tražbine.

Stečajni upravitelj Ivan Mikić kaže da, prema njegovim posljednjim spoznajama, obveze Kamen Ingrada premašuju 480 milijuna kuna.

Za 460 radnika te tvrtke otvaranje stečaja znači otkaz s otkaznim rokom od mjesec dana. No, stečajni upravitelj vjeruje da će se proizvodnja u dogovoru s vjerovnicima nastaviti te da će većini biti ponuđeni ugovori na određeno vrijeme u skladu s odobrenjem stečajnoga suca.

Nastavak proizvodnje, procjenjuje Mikić, moguć je ako se zadrže koncesijska prava za eksploataciju kamena. Budućnost Kamen Ingrada ovisit će o vjerovnicima i interesu strateških partnera. O tome je sada prerano govoriti, ističe Mikić, dodajući da strateških partnera ima, ali zasad se ni s jednim nije ozbiljno razgovaralo.

Sindikalni povjerenik Kamen Ingrada Slavko Mikić vijest o otvaranju stečaja dočekao je zabrinut jer će dio radnika izgubiti posao.

Predsjednik Uprave Vlado Zec u telefonskom razgovoru kratko je rekao kako rješenje o otvaranju stečaja još nije dobio, a ne zna ni hoće li se na njega žaliti.

No, moguća žalba o kojoj odlučuje Visoki trgovački sud ne zadržava ovrhu rješenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙