FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Uljanik" kupio tražbine IFC, DEG i Raiffeisen banke prema "Viktoru Lencu"

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - "Uljanik" kupio tražbine IFC, DEG iRaiffeisen banke prema "Viktoru Lencu"
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - "Uljanik" kupio tražbine IFC, DEG i Raiffeisen banke prema "Viktoru Lencu"

HINA - Financijski servis

Pulski Uljanik kupio je danas potraživanja koja prema brodogradilištu Viktor Lenac u stečaju imaju Međunarodna financijska organizacija (IFC) i Njemačka razvojna banka (DEG), a također se ugovorom obvezao otkupiti tražbine Raiffeisen banke prema riječkom brodogradilištu, čime se otvaraju mogućnosti okončanja stečaja Lenca.

Nakon otkupa ovih i još nekih tražbina jedini vjerovnik, odnosno vlasnik Lenca bit će država putem Ministarstva financija, HBOR-a i brodogradilišta Uljanik.

Ugovor o prodaji tražbina prema brodogradilištu Viktor Lenac u stečaju pulskom brodogradilištu Uljanik potpisao je danas pravni zastupnik IFC-a i DEG-a riječki odvjetnik Miroljub Maćešić. Ugovore je u ime Uljanika potpisao predsjednik Uprave Anton Brajković.

Za vrijednost ugovora rečeno je da je poslovna tajna, a prema neslužbenim informacijama, tražbine IFC i DEG prodane su za 3,7 milijuna američkih dolara, a Raiffeisen banke za jedan milijun kuna.

Ovime "Uljanik" postaje vlasnik 51 posto potraživanja prema "Viktoru Lencu", a država je vlasnik preostalih 49 posto, rekao je na na konferenciji za novinstvo koju je u Lencu organizirao Sindikat metalaca Hrvatske glavni povjerenik Sindikalne podružnice SMH u brodogradilištu Damir Bačinović.

Još je od razlučnih vjerovnika preostalo neriješenih potraživanja Croatia osiguranja i Nove banke u iznosu od oko 30 milijuna kuna, rekla je stečajna upraviteljica brodogradilišta Ombretta Belić-Ilijašić.

Ranije je svoje tražbine Uljaniku prodala i HVB-Splitska banka. Ovi postupci provode se u skladu sa stečajnim planom.

Damir Bačinović je kazao kako ovime počinje nova faza u razvoju "Viktora Lenca" napomenuvši da se sindikat od početka stečaja zalagao za povratak brodogradilišta u državno vlasništvo.

Stečajna upraviteljica je rekla da će s novim vjerovnicima biti bitno olakšan put ka okončanju stečaja, a da je najveća vrijednost "Viktora Lenca" u njegovim kvalitetnim kadrovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙