FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: razgovor o izlazu iz teška stanja Čazmatransa

BJELOVAR, 10. travnja 2006. (Hina) - Budući da prošli tjedan naTrgovačkom sudu u Bjelovaru ni nakon četvrtog kruga nije prodanatvrtka Čazmatrans u stečaju, najveći hrvatski cestovni prijevoznik s1300 zaposlenika, sindikalisti su danas razgovarali s predstavnicimaBjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara o izlazu te tvrtkeiz teškog stanja.
BJELOVAR, 10. travnja 2006. (Hina) - Budući da prošli tjedan na Trgovačkom sudu u Bjelovaru ni nakon četvrtog kruga nije prodana tvrtka Čazmatrans u stečaju, najveći hrvatski cestovni prijevoznik s 1300 zaposlenika, sindikalisti su danas razgovarali s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara o izlazu te tvrtke iz teškog stanja.

Jedinu je ponudu za kupnju Čazmatransa u stečaju od 45 milijuna kuna dao varaždinski Autobusni promet, iako je prodajna cijena bila 58 milijuna. Ponuda je odbijena jer kupac nije uplatio jamčevinu pa će se Čazmatrans ponovno prodavati u lipnju.

U odvojenim razgovorima najprije s čelnicima grada Bjelovara pa sa županijskim vodstvom predsjednik Sindikata prometa i veza Josip Zagrajski rekao je da radnici žele radničko dioničarstvo te da će tražiti partnere.

Gradonačelnica Đurđa Adlešić rekla je da je grad spreman ući u suvlasništvo kako bi se sačuvala radna mjesta, jer Čazmatrans obavlja gradski prijevoz, a preko Komunalca grad je pripremio kupnju Autobusnog kolodvora u Bjelovaru.

U razgovoru sa sindikalnim predstavnicima župan Damir Bajs istaknuo je da su učinjeni konkretni potezi, t.j. da je mirovinskom i zdravstvenom fondu ponuđeno da Županiji prodaju potraživvanja, što treba odobriti Ministarstvo financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙