FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks o najavi stečaja požeške županije

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks rekao je danas, komentirajući najavu proglašenjabankrota Požeško-slavonske županije, da izabrani dužnosnici trebajunaći načina da riješe probleme općina, gradova i županija u kojima suse natjecali za čelna mjesta, pa tako i budući požeško-slavonski županZdravko Ronko.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks rekao je danas, komentirajući najavu proglašenja bankrota Požeško-slavonske županije, da izabrani dužnosnici trebaju naći načina da riješe probleme općina, gradova i županija u kojima su se natjecali za čelna mjesta, pa tako i budući požeško-slavonski župan Zdravko Ronko.

Oko 7,5 milijardi kuna neevidentiranih dugovanja, koja je ostavila prošla Vlada, namirila je sadašnja, rekao je Šeks novinarima nakon sjednice proširenog saborskog Predsjedništva.

"Vlada će razmotriti svoju zonu odgovornosti u okviru Ustava i zakona", dodao je.

Predsjednik Sabora nije želio ulaziti u pitanje odgovornosti dugogodišnjeg požeškog župana, HDZ-ovca Ante Bagarića.

"Nisam ovdje da procjenjujem krivnju i odgovornost, politička je odgovornost na stanovit način utvrđena, ali odgovornost vezana uz odluke, koje su dovele do stečaja Županije, nije u mojoj kompetenciji," odgovorio je Šeks novinarima na njihova pitanja.

Žiroračun Požeško-slavonske županije od vikenda je blokiran s iznosom od 2,6 milijuna kuna, a budući požeški župan Zdravko Ronko (SDP) izjavio je jučer da će odmah nakon konstuituirajuće sjednice Županijske skupštine "uistinu proglasiti bankrot Županije".

Vladin povjerenik za Požeško-slavonsku županiju Željko Žilić rekao je jučer da su žiroračun blokirale Croatia banka i Privredna banka koje novac potražuju od Županijske uprave za ceste, te da se idućih dana može očekivati da na županijski žiroračun "sjedne" i Hypo banka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙