FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo HOK-a na Malti

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske obrtničke komore(HOK) sastalo se danas u Valetti, glavnom gradu Malte, spredstavnicima Europskog parlamenta i predstavnicima malteškogpregovaračkog tima s kojima su razgovarali o ulasku Hrvatske uEuropsku uniju, priopćeno je iz HOK-a.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) sastalo se danas u Valetti, glavnom gradu Malte, s predstavnicima Europskog parlamenta i predstavnicima malteškog pregovaračkog tima s kojima su razgovarali o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, priopćeno je iz HOK-a.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran izjavio je nakon sastanka kako Hrvatska može dosta naučiti iz pregovaračkih iskustava Malte. Glavna poruka Maltežana, kako je rekao, je postići konsenzus oko toga što Hrvatska hoće i što ima, odnosno, s čime raspolaže, te koje pozicije želi sačuvati.

Maltežani su ponudili hrvatskim obrtnicima tehničku pomoć i razmjenu iskustava, vezano za ribarstvo i u drugim područjima, kako bi bili što spremniji u pregovorima s EU.

Izaslanstvo HOK-a posjetilo je danas i Malteški institut za ribarstvo i Maltešku ribarsku zadrugu. Tom prigodom je istaknuto kako se Malta pokazala kao vrlo vješt pregovarač te je velikim dijelom uspjela svoj Zaštićeni ribolovni pojas osigurati samo za svoje ribare, zbog čega su njihova iskustva zanimljiva i hrvatskim ribarima.

Osim toga, Malta se u pregovorima uspjela izboriti za čak 77 različitih izuzeća od važećih pravila EU, što je najviše od svih deset novih članica EU.

Izaslanstvo HOK-a boravi u službenom dvodnevnom posjetu Komori malih i srednjih poduzetnika (GRTU) Malte i Udruženju ribara Malte.

Tijekom posjeta susrest će se s malteškim premijerom Lawrenceom Gonziom, a bit će potpisan i Sporazum o suradnji između HOK-a i GRTU-a.

(Hina) xpp/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙