FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji HOK-a i HPB-a

ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) iHrvatska poštanska banka (HPB) potpisale su danas Sporazum o suradnji,kojim se obrtnicima, članovima HOK-a, omogućuje lakši pristupkreditnim linijama HPB-a i drugim uslugama te banke.
ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisale su danas Sporazum o suradnji, kojim se obrtnicima, članovima HOK-a, omogućuje lakši pristup kreditnim linijama HPB-a i drugim uslugama te banke.

Potpisnici sporazuma pripremit će, kako je najavljeno, poseban obrazac zahtjeva za kredit i utvrditi uvjete kreditiranja obrtnika kako bi pristup kreditima HPB-a bio što jednostavniji i pristupačniji.

Prema sporazumu, HOK će, koristeći informacije o financijskim potrebama članstva, pomoći HPB-u kreiranju posebnih obrtničkih kreditnih linija, a u narednih godinu dana u planu je prezentacija HPB-ove ponude za obrtnike u svim regionalnim centrima HOK-a.

Također, obrtnici će moći koristiti i HPB-ove usluge konzaltinga i vođenja investicijskih projekata, kao što su pristup i korištenje sredstava iz predpristupnih fondova Europske unije.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran je istaknuo interes obrtnika prije svega u skraćenju i pojednostavljenju procedure dobivanja kredita, te u oblikovanju specifičnih kreditnih linija koje prate njihove potrebe. Obrtnici ne traže velike iznose kredita, već fleksibilnost u njihovu dobivanju, rekao je Šafran.

Potpisivanjem sporazuma HPB nastavlja provoditi strategiju bliske suradnje sa sektorom obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva, izjavio je predsjednik Uprave HPB-a Josip Protega dometnuvši da će sporazum s HOK-om omogućiti posebno omišljene i za potrebe obrtnika prilagođene bankarske proizvode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙