FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko obrtničko izaslanstvo putuje na Maltu

ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske obrtničkekomore (HOK), na čelu s predsjednikom Stjepanom Šafranom putuje uponedjeljak na Maltu u službeni dvodnevni posjet njihovoj Komori malihi srednjih poduzetnika (GRTU) i Udruženju ribara Malte, priopćio jedanas HOK.
ZAGREB, 29. travnja 2006. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK), na čelu s predsjednikom Stjepanom Šafranom putuje u ponedjeljak na Maltu u službeni dvodnevni posjet njihovoj Komori malih i srednjih poduzetnika (GRTU) i Udruženju ribara Malte, priopćio je danas HOK.

Predsjednik Šafran sastat će se i s premijerom Malte Lawrencom Gonzijem, ministrom vanjskih poslova Michaelom Frendom te sa malteškim zastupnicima u Europskom parlamentu.

U Valleti, glavnom gradu Malte, predsjednik Šafran i predsjednik malteške komore Paul Abela potpisat će Sporazum o suradnji između HOK-a i GRTU-a, kojim će se definirati plan suradnje u pogledu prilagodbe obrtništva europskim standardima.

Hrvatski i malteški obrtnici uskoro će početi razmjenjivati poslovne informacije, a Komore će pružiti sve potrebne informacije svojim članovima koji će biti zainteresirani za poslovnu suradnju. Za Hrvatsku obrtničku komoru ovaj je sporazum vrlo važan, a posebice za hrvatske ribare, s obzirom na vrlo bogato i pozitivno malteško pregovaračko iskustvo na području ribarstva u procesu pristupanja u punopravno članstvo Europske unije.

Predsjednik Ceha ribara Tonči Božanić i potpredsjednik Romeo Mikičić posjetit će Malteški centar za ribarstvo i znanost i Maltešku ribarsku zadrugu te razgovarati s članovima malteškog pregovaračkog tima za ribarstvo u pregovorima s EU, koji su uspjeli velikim dijelom svoj Zaštićeni ribolovni pojas osigurati samo za svoje ribare. Malta se pokazala kao vrlo uspješan pregovarač, te je njihov primjer djelovanja zanimljiv i za hrvatske ribare - obrtnike.

Ovo je još jedna od niza aktivnosti HOK-a koja ima za cilj prilagodbu obrtništva Europskoj uniji i povezivanje sa srodnim inozemnim komorama koje su završile pregovarački proces i imaju dragocjeno iskustvo koje mogu prenijeti hrvatskim obrtnicima, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙