FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: pokrenuta inicijativa za osnivanje Veleučilišta

Osijek: pokrenuta inicijativa za osnivanje VeleučilištaOSIJEK, 2. svibnja 2006. (Hina)- Senat osječkoga Sveučilišta "JosipaJurja Strossmayera" pokrenuo je inicijativu za osnivanje veleučilištau Osijeku, koje bi nakon utemeljenja od fakulteta preuzeloorganizaciju i izvođenje stručnih studija.
OSIJEK, 2. svibnja 2006. (Hina)- Senat osječkoga Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" pokrenuo je inicijativu za osnivanje veleučilišta u Osijeku, koje bi nakon utemeljenja od fakulteta preuzelo organizaciju i izvođenje stručnih studija.

Rektorica Sveučilišta Gordana Kralik kaže da je taj postupak pokrenut na osnovi "Programa obnove i razvitka Sveučilišta do 2010.", kojim je utvrđena dinamika razvoja visokih učilišta i sveučilišnih ustanova u istočnoj Hrvatskoj, te na Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju. Taj zakon propisuje da veleučilište izvodi barem tri različita studija iz barem triju različitih znanstvenih polja, a osam fakulteta Sveučilišta trenutačno izvodi ukupno 13 stručnih studija.

Budući da zakon propisuje kako sveučilišta mogu upisivati studente prve godine stručnih studija do akademske 2010./2011., odlučili smo Ministarstvu i Nacionalnom vijeću za znanost predložiti osnutak veleučilišta u Osijeku, koje bi preuzelo izvedbu stručnih studija. Osijek će i nadalje imati Sveučilište, ali ne želimo ostati bez svojih stručnih studija, ističe rektorica Kralik.

Stručni se studiji trenutačno izvode na Ekonomskom, Elektrotehničkom, Građevinskom, Medicinskom, Poljoprivrednom, Pravnom, Strojarskom i Učiteljskom fakultetu, a idući korak u osnivanju veleučilišta bit će slanje pisma namjere Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙