FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan karlovačkog Veleučilišta

KARLOVAC, 21. travnja 2006. (Hina) - U povodu Dana karlovačkogVeleučilišta na posebnoj svečanosti dekan Antun Alegro je izniopodatak da na Veleučilištu nastavu pohađa 1850 studenata, od kojih je755 upisanih prvi put ove akademske godine.
KARLOVAC, 21. travnja 2006. (Hina) - U povodu Dana karlovačkog Veleučilišta na posebnoj svečanosti dekan Antun Alegro je iznio podatak da na Veleučilištu nastavu pohađa 1850 studenata, od kojih je 755 upisanih prvi put ove akademske godine.

U devetgodišnjem radu na Veleučilištu je u prosjeku diplomiralo po devedeset studenata na godinu. To je skromno, ali tri od ukupno devet studija postoje tek tri godine i još nisu dali prve diplomante, istaknuo je dekan Alegro.

Na posebnoj svečanosti devete obljetnice osnutka Veleučilišta predane su tri velike srebrne značke najzaslužnijim pojedincima za razvoj Veleučilišta, uručena priznanja te su nagrađeni i najuspješniji studenti.

Govoreći na svečanosti, predsjednik Županijske komore u Karlovcu Zlatko Kuzman rekao je kako pouzdano zna da je dio uspješnih gradskih tvrtaka za sljedeću godinu smanjio razvojni plan "samo zbog nedostatka inženjera", tako da je budućnost studenata strojarstva i drugih tehničkih zanimanja dobra.

Također je rekao kako "ekskluzivno najavljuje" da će u suradnji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Veleučilišta, Komore, grada Karlovca i Karlovačke županije Karlovac uskoro dobiti razvojni centar u kojem će "svršeni studenti moći ostvarivati svoje poduzetničke zamisli".

Župan Ivica Horvat rekao je da bi se u sklopu Regionalnog operativnog plana Karlovačke županije program razvojnog Centra izvrsnosti u mehatronici mogao početi provoditi već iduće akademske godine, a njime će se služiti i zajednički ga razvijati Srednja tehnička škola i Veleučilište u Zagrebu. Projekt vrijedan 1,6 milijuna eura, izaslanstvo Europske komisije ocijenilo je najvrjednijim među trinaest koji su ovih dana propušteni u daljnji postupak kandidiranja u skupini projekata s ratom pogođenih područja i svi su izgledi da ga financira EU, rekao je župan Horvat.

(Hina) xvhor yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙