FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arapi traže od Hamasa da prihvati njihovu mirovnu inicijativu

KAIRO, 15. travnja 2006. (Hina/AFP) - Arapska liga je tražila usubotu od palestinske islamističke vlade da prihvati arapsku mirovnuinicijativu koja uključuje priznanje Izraela, ali je Hamasov ministarvanjskih poslova ponovno odbio tu mogućnost.
KAIRO, 15. travnja 2006. (Hina/AFP) - Arapska liga je tražila u subotu od palestinske islamističke vlade da prihvati arapsku mirovnu inicijativu koja uključuje priznanje Izraela, ali je Hamasov ministar vanjskih poslova ponovno odbio tu mogućnost.

Arapska liga je tražila "od vlade Hamasa da prihvati arapsku mirovnu inicijativu", rekao je ministar vanjskih poslova Hamasa Mahmud Zahar, nakon susreta u Kairu s glavnim tajnikom Arapske lige Amr Moussom i izaslanicima zemalja članica.

"Prenijet ću tu poruku mojoj vladi da razmotri pitanje", dodao je Zahar inzistirajući na važnosti "jedinstvenog arapskog stajališta".

Arapska mirovna inicijativa, koja je prihvaćena na summitu u Bejrutu 2002. predviđa normalizaciju odnosa arapskih zemalja s Izraelom u zamjenu za potpuno izraelsko povlačanje s arapskih teritorija okupiranih 1967. i uspostavu palestinske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙