FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostarskoj ženskoj skupini uručena donacija američkih demokrata

WASHINGTON, 1. svibnja (Hina) - Nacionalni demokratski institut(NDI) uručio je u ponedjeljak u Washingtonu svoju drugu godišnjudonaciju Madeleine Albright organizaciji Građanska inicijativa ženaMostara namijenjenu jačanju suradnje u ovom nacionalno podijeljenomgradu.
WASHINGTON, 1. svibnja (Hina) - Nacionalni demokratski institut (NDI) uručio je u ponedjeljak u Washingtonu svoju drugu godišnju donaciju Madeleine Albright organizaciji Građanska inicijativa žena Mostara namijenjenu jačanju suradnje u ovom nacionalno podijeljenom gradu.

Donaciju od 25.000 dolara uručila je bivša američka državna tajnica Madeleine Albright voditeljicama te Inicijative Snježani Dropulić i Amiri Spago koje predstavljaju dvije strane, hrvatsku i bošnjačku, na koje je Mostar praktički podijeljen.

Donacija bi trebala pomoći u nastavku napora na pomirbi Hrvata i Bošnjaka u Mostaru i prevladavanju nacionalne podjele u tom gradu koja postoji i deset godina nakon završetka rata.

"Nema granica onome što žene mogu postići kada im se da prilika", rekla je uručujući donaciju Albright, predsjednica NDI-a, instituta američke demokratske stranke.

Novoformirana mostarska Inicijativa okuplja žene, političke aktivistice i obične građanke, kako bi se bavile zajedničkim problemima bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Do sada je Inicijativa uspješno radila na problemu prava zaposlenih žena na porodiljski dopust, a namjerava se angažirati na suzbijanju narkomanije u Mostaru, rekla je Dropulić.

Donacija Madeleine Albright je dio širih napora NDI-a započetih 2003. u promicanju sudjelovanja žena u politici diljem svijeta. Politički čelnici iz više od 85 zemalja svijeta sudjeluju u toj inicijativi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙