FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Socijalisti traže smjenu šefa diplomacije Vuka Draškovića

BEOGRAD, 5. travnja (Hina) - Zastupnici Socijalističke partijeSrbije (SPS) podnijeli su Skupštini Srbije i Crne Gore inicijativu zasmjenu ministra vanjskih poslova Vuka Draškovića, tvrdeći da je on"albanski lobist, koji provodi svoju privatnu politiku i uništavanacionalne interese Srbije".
BEOGRAD, 5. travnja (Hina) - Zastupnici Socijalističke partije Srbije (SPS) podnijeli su Skupštini Srbije i Crne Gore inicijativu za smjenu ministra vanjskih poslova Vuka Draškovića, tvrdeći da je on "albanski lobist, koji provodi svoju privatnu politiku i uništava nacionalne interese Srbije".

Kako prenosi beogradski dnevnik "Danas" od srijede, inicijativu za Draškovićevu smjenu potpisalo je deset zastupnika SPS-a i dva zastupnika iz Crne Gore, što je dovoljno da se inicijativa stavi na dnevni red parlamenta državne zajednice, a prema riječima Dušana Bajatovića, šefa zastupničkog kluba SPS-a, iz Srpske radikalne stranke stigla je najava da će i ta stranka podržati inicijativu.

"Mi tvrdimo da je Vuk Drašković danas 'peta kolona' u timu Srbije za pregovore o Kosovu... Drašković ne radi ni za Srbiju niti za Crnu Goru, već provodi svoju privatnu politiku", kazao je Bajatović, tvrdeći da je Drašković ucijenjen prijetnjom Haškog suda "zbog moguće zapovjedne odgovornosti zbog toga što je početkom devedesetih sudjelovao u formiranju paravojne formacije Srpska garda" i da je, zbog te ucjene, "uspio spojiti funkciju albanskog lobista i ministra vanjskih poslova".

Prema zakonu, sjednica parlamenta se mora održati u roku ne kraćem od pet i ne dužem od 15 dana od podnošenja inicijative, a SPS zahtijeva da se o smjeni Draškovića raspravlja već na sjednici koja će se održati u četvrtak, 6. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙