FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jubilarne predstave u kazalištu Mala scena

ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - U kazalištu Mala scena 6. svibnja bitće 100. put izvedena predstava "Kako je Tonkica kupovala kruh", a 13.svibnja predstava "Roda i lisac" u tom će kazalištu imati svoju 300.izvedbu, najavljeno je danas iz tog kazališta.
ZAGREB, 2. svibnja 2006. (Hina) - U kazalištu Mala scena 6. svibnja bit će 100. put izvedena predstava "Kako je Tonkica kupovala kruh", a 13. svibnja predstava "Roda i lisac" u tom će kazalištu imati svoju 300. izvedbu, najavljeno je danas iz tog kazališta.

Kazalište Mala scena time nastavlja obilježavati jubilarne izvedbe svojih uspješnica za djecu, navodi se u priopćenju.

Predstava "Kako je Tonkica kupovala kruh" praizvedena je u rujnu 2004. i višestruko je nagrađivana. Tekst je napisao Jasen Boko, a redateljica je gošća iz Slovenije Mateja Koležnik. Naslovnu ulogu igra Katarina Bistrović Darvaš, uz pomoć Tvrtka Jurića, Ivane Krizmanić i Đorđa Kukuljice. Predstava govori o prvom samostalnom odlasku u kupovinu, značajnom trenutaka u životu djeteta. Na tom putu vrebaju svakojake opasnosti i ljudi upitnih namjera, no uz pomoć prijatelja Tonkica će uspješno izvesti svoju pustolovinu.

Druga slavljenička predstava "Roda i lisac" jedan je od klasika Male scene, što potvrđuju generacije djece koja od 2000. godine odrastaju uz ovaj pravi mali mjuzikl temeljen na poznatoj Ezopovoj basni. Vitomira Lončar, Dražen Čuček i Hana Hegedušić (Ana Krizmanić/Mila Elegović Balić) zvijezde su tog zabavnog komada za djecu koji poručuju da "ne treba činiti drugima ono što ne želiš da tebi čine". Poznata kazališna pedagoginja i redateljica, pokojna Zvjezdana Ladika, napisala je tekst za tu predstavu, a na scenu je postavio i napisao songove Ivica Šimić. "Roda i lisac" također je dobitnik mnogih priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙