FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Srhoj i Boko - kandidati za ravnatelja GKM-a

SPLIT, 11. travnja 2006. (Hina) - Na upravo završen natječaj zanovog ravnatelja splitskoga Gradskog kazališta mladih (GKM) prijave jeposlalo dvoje kandidata - dosadašnja ravnateljica Ljubica Srhoj, kojaje tu dužnost obnašala u tri uzastopna mandata, i Jasen Boko,kazališni kritičar, redatelj, dramaturg, pisac i novinar "SlobodneDalmacije".
SPLIT, 11. travnja 2006. (Hina) - Na upravo završen natječaj za novog ravnatelja splitskoga Gradskog kazališta mladih (GKM) prijave je poslalo dvoje kandidata - dosadašnja ravnateljica Ljubica Srhoj, koja je tu dužnost obnašala u tri uzastopna mandata, i Jasen Boko, kazališni kritičar, redatelj, dramaturg, pisac i novinar "Slobodne Dalmacije".

Prijave su proslijeđene Gradskom vijeću koje će odluku donijeti u roku od 45 dana, najkasnije do 20. svibnja.

U dosadašnjim mandatima sadašnje ravnateljice GKM je preseljen iz neprikladnih prostora na Dosudu u zgradu Teatrinu na Prokurativi, što se u njenoj prijavi, ističe kao njezin najveći uspjeh, uz čak 23 nagrade u zemlji i inozemstvu što su ih zaslužile predstave u izvedbi GKM-a.

Kazalištu, koje na godinu prikaže dvjestotinjak predstava, prije pet godina dodijeljen je i Grb grada Splita - kao priznanje za cjelokupan rad, te 2003. skupna nagrada za uspješan rad i širenje kulture među mladima.

Dramski studio GKM-a pohađa više od 400 djece i mladih razne dobi.

U životopisu Jasena Boke ističe se kako je radio kao dramaturg u splitskom HNK te kao višestruki izbornik "Marulićevih dana", riječkih Malih scena i drugih hrvatskih kazališnih festivala.

Autor je sedam dramskih i lutkarskih tekstova za djecu koje su uprizorene u više kazališta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Često surađuje i sa splitskom Gradskim kazalištem lutaka koje je postavilo njegove predstave "Zid od brašna", "Lepezu mladosti" te dva dijela "Povisti o' Splita". Treći dramski tekst u GKL-u bit će mu uprizoren na dan svečana otvorenja novouređene zgrade lutkarskog kazališta.

Više je puta surađivao i s ansamblom GKM-a režirajući predstavu "Draga moja profesorice", a u Teatrinu na Prokurativi postavljena je i njegova dramska uspješnica "Kazališni sat" koja je i danas na repertoaru tog kazališta.

Autor je knjiga "Kazališni sat i druga drama" i "Nova hrvatska drama - izbor iz hrvatske drame devedesetih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙