FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na dječjem "Naj, naj, naj festivalu" 13 predstava

ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - U sklopu šestoga "Naj, naj, najfestivalu" za djecu, koji će se održati u Zagrebu, od 18. do 23.travnja, bit će izvedeno 13 reprezentativnih predstava za djecu.
ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - U sklopu šestoga "Naj, naj, naj festivalu" za djecu, koji će se održati u Zagrebu, od 18. do 23. travnja, bit će izvedeno 13 reprezentativnih predstava za djecu.

Festival će za posjetitelje biti besplatan, a organizira ga Gradsko kazalište "Žar ptica" u vrijeme proljetnih školskih praznika kao dar djeci koja praznike provode u Zagrebu, rekla je na konferenciji za novinare Marija Sekelez, umjetnička direktorica festivala i ravnateljica kazališta "Žar ptica".

"Naj, naj, naj festival" postao je priznat i poznat festival za djecu koji po prvi puta ima i selektoricu jer se prijavilo puno kazališta, rekla je Sekelez.

Većina predstava će se odigrati u prostoru "Žar ptice", dok su neke predstave dislocirane zbog scenografije i režije budući da ne mogu stati na malu pozornicu toga kazališta.

Željka Turčinović, selektorica festivala, pozdravila je njegovo održavanje, napomenuvši da je od 17 predstava odabrano 13 koje odgovaraju visokim standardom izvedbe i profesionalnim kriterijima. Predstave se temelje na dramatizaciji poznatih bajki, ali i izvornih djela, rekla je Turčinović, napomenuvši kako je ustvari svaka predstava mali autorski biser.

Tijekom festivala bit će dnevno izvedene po dvije predstave - "Šala mala", "Ivica i Marica", "Šuma Striborova", "Mala Sirena", "Carevo novo ruho", "Kraljević i prosjak", "Postojani Kositreni vojnik", "Šaljive narodne priče" , "Dnevnik Pauline P.", "Nevidljivi Leonard", "Mačak u čizmama", "Lepeza mladosti" i "Kraljica vešmašina".

Najbolje predstave bit će nagrađene Zlatnom Žar pticom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙