FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljeno 13 Zlatnih Žar ptica na 6. Naj, naj, naj festivalu

ZAGREB, 23. travnja 2006. (Hina) - Na danas završenom 6. Naj, naj, najfestivalu, na kojemu je protekloga tjedna izvedeno 13 reprezentativnihdječjih predstava iz cijele Hrvatske, dodijeljeno je 13 Zlatnih Žarptica u više kategorija.
ZAGREB, 23. travnja 2006. (Hina) - Na danas završenom 6. Naj, naj, naj festivalu, na kojemu je protekloga tjedna izvedeno 13 reprezentativnih dječjih predstava iz cijele Hrvatske, dodijeljeno je 13 Zlatnih Žar ptica u više kategorija.

Nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je "Postojanom kositrenom vojniku", u izvedbi kazališta Knapp iz Zagreba, dok je Dora Ruždjak Podolski dobila nagradu za najbolju režiju navedene predstave.

Nagrada za najboljega glumca dodijeljena je Hrvoju Zalaru za uloge u "Šaljivim narodnim pričama" u izvedbi ADU i dječjeg kazališta "Smješko", "Mačku u čizmama" u izvedbi lutkarske scene "I.B. Mažuranić" i predstavi "Dnevnik Pauline P." u izvedbi "Žar ptice".

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Snježana Slavić za ulogu Elizabete u predstavi "Šala mala" u izvedbi kazališta Virovitica.

Nagradu za najbolju koreografiju dobila je Irma Omerzo za koreografiju u "Ivici i Marici" i "Maloj sireni".

Nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je Daliboru Laginji za scenografiju u "Šumi Striborovoj", a nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Ana Savić Gecan za kostime u predstavi "Ivica i Marica" i "Mala sirena".

Stručni žiri činili su kazališni kritičari Marija Grgičević, Želimir Ciglar, Helena Braut, Lidija Zozoli i Acija Alfirević.

Kazalište "Žar ptica" šestu godinu zaredom organizira "Naj, naj, naj festival" dječjeg kazališta, koji je priređen u vrijeme proljetnih školskih praznika kao dar djeci koja praznike provode u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙