FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanadske postrojbe ubile između 15 i 20 talibana

KANDAHAR , 1. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Kanadske postojbe su ubileizmeđu 15 i 20 talibanskih pobunjenika koji su pripremali zasjedu zavojni konvoj u južnom Afgansitanu, rekao je u ponedjeljak kanadskivojni glasnogovornik.
KANDAHAR , 1. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Kanadske postojbe su ubile između 15 i 20 talibanskih pobunjenika koji su pripremali zasjedu za vojni konvoj u južnom Afgansitanu, rekao je u ponedjeljak kanadski vojni glasnogovornik.

Kanadski glasnogovornik, bojnik Marc Theriault je rekao da se njihov konvoj u subotu navečer kretao prema bazi u okrugu Sangin u pokrajini Helmand kada su uočeni pobunjenici. Upotrebom sofisticirane noćne opreme uočena su tri vozila koja su pripremala zasjedu.

Kanadske postrojbe su napale i uništile njihova tri vozila u kojima se nalazilo između 15 i 20 pobunjenika, dodao je. Nitko od kanadskih vojnika nije ozlijeđen.

Kanada u sklopu međunarodnih snaga u Afganistanu ima oko 2.200 vojnika baziranih u južnoj pokrajini Kandaharu.

Posljednjih mjeseci intenziviralo se nasilje u Afganistanu u kojem su ubijeni deseci ljudi u oružanim sukobima i samoubilačkim napadima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙