FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: U raketnom napadu na školu poginulo 6 djece

KABUL , 11. travnja 2006. (Hina/AFP) - Šestero djece je poginulo, aviše od desetero ih je ozlijeđeno u utorak u raketnom napadu nanjihovu školu u istočnom dijelu Afganistana, izvijestila je lokalnapolicija.
KABUL , 11. travnja 2006. (Hina/AFP) - Šestero djece je poginulo, a više od desetero ih je ozlijeđeno u utorak u raketnom napadu na njihovu školu u istočnom dijelu Afganistana, izvijestila je lokalna policija.

Djeca u dobi od 7 do 10 godina u trenutku napada nalazila su se u školskoj zgradi u Asadabadu, glavnome gradu pokrajine Kunar, rekao je zamjenik šefa lokalne policije Mohamed Hasan Farahi.

On je rekao kako su ranjena djeca hitno prebačena u međunarodnu vojnu bolnicu u Asadabadu gdje im je pružena odgovarajuća liječnička pomoć, te je za napad optužio "neprijatelje Afganistana". Taj se termin najčešće koristi kada se želi dati na znanje da su napad počinili pripadnici bivšeg fundamentalističkog talibanskog režima. Napadači su istodobno ispalili još jednu raketu, no nije bilo ljudskih žrtava, kazao je Farahi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙