FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obrtnički forum o prilagodbi obrtništva standardima EU

ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Bez konkurentnih i kvalitetnihproizvoda hrvatski obrtnici ne mogu uspjeti na tržištu Europske unije(EU), istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) StjepanŠafran na tradicionalnom obrtničkom forumu koji je u sklopu 48.Međunarodnog sajma obrtništva održan danas na Zagrebačkom velesajmu.
ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Bez konkurentnih i kvalitetnih proizvoda hrvatski obrtnici ne mogu uspjeti na tržištu Europske unije (EU), istaknuo je predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepan Šafran na tradicionalnom obrtničkom forumu koji je u sklopu 48. Međunarodnog sajma obrtništva održan danas na Zagrebačkom velesajmu.

Ponovo je ukazao na važnost obrazovanja i kvalitetan kadrovski potencijal kako se ne bi desila situacija da se otvaraju nove obrtničke radionice i novi pogoni u kojima onda neće imati tko raditi jer će nedostajati školovanog kadra.

Šafran je mišljenja kako se obrtnici trebaju povezivati i okrupnjavati jer samo tko mogu opstati na europskom tržištu.

Što se pak tiče obrtnika koji su u blokadi, Šafran je kazao kako je nedavno održan sastanak u Ministarstvu financija na kojem je dogovoreno da se taj problem pokuša riješiti.

Danas je, kako je rekao, u blokadi više od 30.000 obrtnika, čija su dugovanja oko četiri milijarde kuna.

"Ne tražimo oprost dugova, već otpis kamata ili obročnu otplatu", kazao je čelni čovjek HOK-a.

Ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo je pak pojasnio kako je dogovoreno da se obrtnicima koji državi duguju za doprinose i poreze izađe u susret, ali samo onima koji rade i imaju perspektivu. No, kako je kazao, neće biti riječi o otpisu dugova već o odgodama plaćanja.

Pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Leo Begović na skupu je podsetio kako će Ministrstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u ovoj godini za razvoj obrta i poduzetništva kroz razne poticajne programe izdvojiti gotovo 200 milijuna kuna.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙