FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođeno ročište protiv radnika TDR-a

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Ročište pred zagrebačkim Općinskimsudom u povodu tužbe Tvornice duhana Rovinj (TDR) protiv radnika bivšeTvornice duhana Zagreb (TDZ) zbog ometanja posjeda odgođeno je za 3.svibnja jer nekolicini radnika nije uručen sudski poziv.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Ročište pred zagrebačkim Općinskim sudom u povodu tužbe Tvornice duhana Rovinj (TDR) protiv radnika bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) zbog ometanja posjeda odgođeno je za 3. svibnja jer nekolicini radnika nije uručen sudski poziv.

Unatoč zahtjevu predstavnika TDR-a da se ročište održi sudac Marijan Vugić je odlučio suprotno, prihvativši prijedlog odvjetnika 35-orice tuženih radnika koji su prije 20 dana zauzeli pogon u Jagićevoj ulici zbog čega su i tuženi.

Član odvjetničkog tima koji zastupa radnike Krešimir Krsnik zaključio je da ne postoje uvjeti za održavanje ročišta jer četvorici radnika nije uredno uručen sudski poziv. Krsnik je dodao i da 13-orici radnika tek danas teče osmi dan otkad im je uručen sudski poziv, dok su ostalim radnicima sudski pozivi uručeni još i kasnije. Nemamo uvjete za suđenje jer nije prošao rok za pripremu, kazao je.

Sudac je kazao da postoje zakonske pretpostavke za održavanje ročišta i prije tog roka ako je riječ o ročištu u povodu određivanja privremene mjere.

Od opunomoćenik TDR-a Ivana Gjurgjana zatražio je da u osam dana dostavi uvjerenja o prebivalištu ili boravištu za četvoricu tuženih radnika kojima nisu uručeni sudski pozivi.

Predstavnik tužitelja povukao je tužbu protiv jednog radnika koji je prihvatio otpremninu ali je tužen jer je viđen s radnicima koji su zauzeli pogon u Jagićevoj.

Radnici bivšeg TDR-a su 7. travnja zauzeli tvornicu u Jagićevoj odbijajući odluku Uprave TDR-a o gašenju proizvodnje u Zagrebu. Zahtjevaju poništenje privatizacije TDZ-a, tvrdeći da je provedena na nezakonit način.

TDR pak tvrdi da nema veze s privatizacijom TDZ-a jer je ona obavljena pet godina (1993.) prije nego što je TDR kupio TDZ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙