FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvornica duhana Rovinj: TDR gradi, a ne zatvara tvornice

ZAGREB, 17. travnja 2006. (Hina) - Tvornica duhana Rovinj (TDR)objavila je danas priopćenje u kojem ističe da, s obzirom da radnici uzagrebačkom pogonu TDR-a prosvjeduju od 7. travnja, više nije umogućnosti nadzirati taj pogon te upozorava na štetu koju bi prosvjedmogao donijeti.
ZAGREB, 17. travnja 2006. (Hina) - Tvornica duhana Rovinj (TDR) objavila je danas priopćenje u kojem ističe da, s obzirom da radnici u zagrebačkom pogonu TDR-a prosvjeduju od 7. travnja, više nije u mogućnosti nadzirati taj pogon te upozorava na štetu koju bi prosvjed mogao donijeti.

TDR smatra da bi pokretanje proizvodnje, koje najavljuju prosvjednici, bilo nelegalno, a upozorava i na mogućnost protupravnog iznošenja i distribucije značajne količine cigareta (3.440.000 komada) s poreznim markicama koje su ostale u zagrebačkom pogonu.

U pitanju su i vrlo velike izravne i neizravne štete u poslovanju zbog nemogućnosti preseljenja dijela opreme i strojeva na novu lokaciju te povjerljivi poslovni podatci u uredima Uprave Adrisa, marketinških i drugih službi TDR-a, stoji u priopćenju.

TDR napominje da je nova tvornica za proizvodnju cigareta i komercijalne ambalaže u Kanfanaru bila nužna zbog "unapređivanja poslovanja i osiguravanja konkurentnosti na globaliziranom tržištu".

Podsjeća da je 240 radnika zagrebačkog pogona bilo na vrijeme obaviješteno o zatvaranju tvornice te su im, uz otpremnine, ponuđeni i drugi povoljni uvjeti (primjerice, prioritetno zapošljavanje ako Adris grupa u dvije godine pokrene neku djelatnost u Zagrebu te korištenje godišnjeg odmora i otkaznog roka).

Za rad u Kanfanaru odlučilo se 14 radnika, na radu u Zagrebu ostalo je 18 radnika, sporazum o prestanku ugovora o radu (uz otpremnine) potpisala su 172 radnika, a tužbu je podiglo 36 radnika.

Objavili su da je u pogonu Zagreb osigurano 27 radnih mjesta - 10 za čistačice (nije bilo interesa), 13 za članove čuvarske službe (nije bilo interesa) te četiri radna mjesta u TDR d.o.o. (proveden je natječaj i četiri osobe su ostale u radnom odnosu).

S početkom proizvodnje u novoj tvornici u Kanfanaru prestala je potreba za proizvodnjom u zagrebačkom, a u lipnju će se isto dogoditi i s rovinjskim pogonom, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙