FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TDR izvijestio državne institucije o najavi nelegalne proizvodnje cigareta

ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - Tvornica duhana Rovinj (TDR)izvijestila je ministarstva unutarnjih poslova, financija ipoljoprivrede, te Državno odvjetništvo i Kriminalističku policiju onajavi radnika zagrebačkog pogona TDR-a da će ponovno pokrenutiproizvodnju cigareta, iako je Uprava odlučila ugasiti proizvodnju uZagrebu, rekao je danas glasnogovornik TDR-a Predrag Grubić.
ZAGREB, 11. travnja 2006. (Hina) - Tvornica duhana Rovinj (TDR) izvijestila je ministarstva unutarnjih poslova, financija i poljoprivrede, te Državno odvjetništvo i Kriminalističku policiju o najavi radnika zagrebačkog pogona TDR-a da će ponovno pokrenuti proizvodnju cigareta, iako je Uprava odlučila ugasiti proizvodnju u Zagrebu, rekao je danas glasnogovornik TDR-a Predrag Grubić.

"Izvijestili smo mjerodavne državne institucije o najavi pokretanja proizvodnje u Zagrebu kako bi otklonili bilo kakvu mogućnost da se nelegalna proizvodnja cigareta poveže s nama", izjavio je Grubić Hini.

Pedesetak radnika zagrebačkog pogona TDR-a u petak je zauzelo tvorničke hale bivše Tvornice duhana Zagreb, sada u većinskom vlasništvu TDR-a, te su najavili ponovno pokretanje proizvodnje cigareta.

Grubić ističe da Uprava TDR-a ostaje pri javno iznesenom stajalištu da će taj problem riješiti na zakonit, miran i civiliziran način.

Ostajemo pri ranijim ponudama, kaže Grubić, radnicima zagrebačkog i rovinjskog pogona TDR-a osiguran je nastavak rada u novoj tvornici u Kanfanaru, a onima koji to ne žele najveće otpremnine u Hrvatskoj.

Radnici zagrebačkog pogona, koji ne žele u Kanfanar, mogu dobiti otpremnine od prosječno 365.000 kuna u bruto iznosu, što je gotovo petogodišnja prosječna plaća u Hrvatskoj.

Ta je svota 6,5 puta viša od otpremnine zajamčene zakonom, odnosno 3,2 puta više od onog što jamči postojeći Kolektivni ugovor, naglašava Grubić.

Glasnogovornik TDR-a rekao je kako zasad neće podići tužbe protiv radnika i sindikata koji ih podržavaju zbog naknade štete koja je tvrtki počinjena zauzimanjem tvorničkih hala u Zagrebu i blokadom skladišta u Resniku, ali će "i to doći na red".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙