FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T. Holjevac podržala radnike TDZ-a, TDR im daje otkaze

ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradskeskupštine Tatjana Holjevac podržala je danas radnike bivše Tvorniceduhana Zagreb (TDZ), ustvrdivši da se proizvodnja mora nastaviti ahoće li to biti na istom ili nekom drugom mjestu pitanje jetehnologije i organizacije posla.
ZAGREB, 21. travnja 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac podržala je danas radnike bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ), ustvrdivši da se proizvodnja mora nastaviti a hoće li to biti na istom ili nekom drugom mjestu pitanje je tehnologije i organizacije posla.

Holjevac je prigodom posjete radnicima bivšeg TDZ-a, koji su 7. travnja zauzeli pogon Tvornice duhana Rovinj (TDR) u Jagićevoj ulici, ne mireći se s odlukom Uprave TDR-a o gašenju proizvodnje, upozorila da su hrvatski građani, a isto tako i radnici nezaštićeni od same države.

"To što se dogodilo uzrokovano je neodlučnošću bivših i sadašnje Vlade", kazala je Holjevac. Privatizacija je od samog stvaranja države provođena nepravilno, što je i službeno utvrđeno, ali se po tom pitanju ništa nije poduzelo.

Radnici su sami reagirali i ja ih u tome podržavam, kazala je predsjednica Gradske skupštine.

Istodobno Radničko vijeće TDR-a podržalo je prijedlog Uprave o izvanrednom otkazu ugovora o radu 32-oje radnika zagrebačkog pogona "zbog teških povreda obveza iz radnog odnosa".

Predsjednik Radničkog vijeća Alen Obrovac izjavio je da su svojim postupcima radnici iz zagrebačkog pogona "nanijeli velike štete svim TDR-ovim zaposlenicima".

Među 4.000 dioničara radnici, umirovljenici i hrvatski branitelji su vlasnici više od 50 posto Adris grupe, u sastavu koje posluje i TDR.

Prosvjednici u Zagrebu odbili su ponuđeni posao u novoj tvornici u Kanfanaru i rad u zagrebačkim tvrtkama u kojima im je TDR našao posao, kao i najveće otpremnine u Hrvatskoj u prosječnom iznosu od 365.000 kuna.

U javnosti optužuju TDR za nezakonitu pretvorbu i privatizaciju TDZ-a, iako znaju da TDR nema veze s privatizacijom TDZ-a, kazao je Obrovac.

Također je istaknuo da od 36 radnika zagrebačkog pogona koji prosvjeduju, jedino troje nisu prodali svoje dionice TDR-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙