FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Neformalni razgovori o sudbini Kosova

ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Diplomati iz SAD-a, Rusije,balkanskih i šest zemalja članica Europske unije u srijedu su najednodnevnom neformalnom sastanku u blizini Atene razgovarali obudućem statusu Kosova, piše ruski list Pravda.
ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Diplomati iz SAD-a, Rusije, balkanskih i šest zemalja članica Europske unije u srijedu su na jednodnevnom neformalnom sastanku u blizini Atene razgovarali o budućem statusu Kosova, piše ruski list Pravda.

Cilj sastanka, zatvorenog za medije, bio je prema riječima zamjenika grčkog ministra vanjskih poslova "bolje razumijevanje kosovskog problema".

"Moramo postići rješenja koja su za sve prihvatljiva i koja nisu nametnuta izvana", kazao je Yiannis Valinakis, te dodao: "Vrlo je važno da glas regije čuju oni koji igraju odlučujuću ulogu u određivanju budućeg statusa Kosova. Mi kao susjedi bolje razumijemo osjetljive strane tog problema".

Na sastanku su bili nazočni predstavnici kontaktne skupine za Kosovu (Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Italija i Rusija) te diplomati iz Austrije, Grčke, Rumunjske, Bugarske, Srbije i Crne Gore, Moldove, Makedonije, Hrvatske, Turske, BiH i Albanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙