FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjeliš i Jerolimov u drugi krug za izbor novog rektora zagrebačkog Sveučilišta

zagrebačkog SveučilištaZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu nije dobilonovog rektora ni u prvom krugu ponovljenog glasovanja tako da će senovi rektor u drugom krugu birati između dvojice predloženih, AlekseBjeliša i Vjekoslava Jerolimova koji su u prvom krugu dobili veći brojglasova od njihova protukandidata Ivana Lovrinovića.
ZAGREB, 26. travnja 2006. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu nije dobilo novog rektora ni u prvom krugu ponovljenog glasovanja tako da će se novi rektor u drugom krugu birati između dvojice predloženih, Alekse Bjeliša i Vjekoslava Jerolimova koji su u prvom krugu dobili veći broj glasova od njihova protukandidata Ivana Lovrinovića.

Glasovanju je u prvom krugu pristupilo 205 od ukupno 229 članova Senata i Vijeća područja od čega je 196 listića bilo važećih, a devet nevažećih. Za Aleksu Bjeliša glasovalo je njih 77, Vjekoslav Jerolimov dobio je 68, a Ivan Lovrinović 51 glas članova Senata i Vijeća područja.

Tako će se o novom rektoru najvećeg hrvatskog sveučilišta ponovno odlučivati u drugom krugu glasovanja kao i 1. ožujka kada su isti kandidati ušli u drugi krug glasovanja i kada niti jedan od njih dvojice nije dobio nadpolovičnu većinu glasova izbornog tijela.

Protukandidati Bjelišu i Jerolimovu u tom krugu glasovanja 1. ožujka bili su Ivan Lovrinović i Jasmina Havranek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙