FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prorektor Bjeliš neće preuzeti dužnost obnašatelja dužnosti prorektora

ZAGREB, 29. ožujka 2006. (Hina) - Prorektor za znanost i razvojSveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš neće preuzeti funkciju obnašateljadužnosti prorektora, koju je ponudom rektorice Jasne Helenbe Mencermogao preuzeti nakon što mu istekne mandat 31. ožujka.
ZAGREB, 29. ožujka 2006. (Hina) - Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš neće preuzeti funkciju obnašatelja dužnosti prorektora, koju je ponudom rektorice Jasne Helenbe Mencer mogao preuzeti nakon što mu istekne mandat 31. ožujka.

Aleksa Bjeliša, u priopćenju sa zagrebačkog Sveučilišta, navodi kako nije zadovoljan načinom na koji je Sveučilište radilo na praćenju implementacije Bolonjskog procesa od početka akademske godine te da je trebalo biti aktivnije.

"Sveučilište je kao cjelina trebalo reagirati u mnogim konkretnim situacijama, naročito onim vezanim uz problem manjka nastavnog kadra ili prostora. Uz to, ovogodišnji proračun je nejasan i mislim da je trebao biti temeljitije pripremljen", navodi se u obrazloženju vezanom za neprihvaćanje funkcije obnašatelja dužnosti prorektora Aleksa Bjeliš.

Bjeliša brine i to što "ne preostaje još puno vremena za niz koraka prema donošenju kvalitetnijeg proračuna za 2007. koji bi inače trebao biti prvi sveučilišni 'lump-sum' proračun. Brine ga i nova upisna sezona jer su kvote još uvijek nedefinirane i predstavljaju otvoreno pitanje.

Komentirajući protekle izbore za rektora, na kojima je i Bjeliš bio kandidat, navodi kako "nema dojam da mu je rektorica Mencer pomogla ili odmogla uoči izbora za novoga rektora". Iznenadilo ga je, kaže, što sveučilišna javnost nije pokrenula aktivniju raspravu oko predloženih programa i sagledavanju referenca kandidata. Zaključuje kako su jedino studentski krugovi pokazali interes za pojedine teme.

"Spominjem to zato jer upravo odlukom da ne preuzmem dužnost obnašatelja prorektora od 1. travnja namjeravam, kao kandidat za rektora, otvoriti novi prostor djelovanja, slobodniji, ali i kritičniji", navodi se, uz ostalo, u izjavi Alekse Bjeliša.

Senat zagrebačkoga Sveučilišta odlučio je da dosadašnja rektorica Jasna Helena Mencer obnaša dužnost rektora do 1. listopada, jer novi rektor nije izabran 1. ožujka. Odlučeno je i da će se 26. travnja ponovno provesti izbor za novog rektora, kojemu mandat počinje s novom akademskom godinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙