FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: danas rok za prijedloge kandidata za novog rektora

ZAGREB, 3. travnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 3. travnja 2006. (Hina) -

U ponoć istječe rok do kojega prijedloge kandidata za izbor novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu mogu dostaviti njegove sastavnice - fakulteti i umjetničke akademije.

U skladu s uputama za izbor rektora, predsjednici Vijeća područja te dekani fakulteta i akademija trebaju odluke o predloženicima dostaviti Izbornom povjerenstvu od 13. ožujka do 3. travnja.

Vijeća područja mogla su pak kandidate predlagati do 20. ožujka, a do 28. ožujka trebala su i izabrati svoje predloženike.

Prijedlog za izbor rektora treba sadržavati životopis, program rada predloženika i njegovu pisanu suglasnost za sudjelovanje u izbornom postupku.

Izborno će povjerenstvo na sutrašnjoj sjednici pregledati pristigle prijedloge i utvrditi ispunjavaju li uvjete, a do 5. travnja na internetskim stranicama Sveučilišta objavit će službeni popis predloženika te njihove programe rada i stručne životopise.

Predsjednici Vijeća područja dužni su od 5. do 19. travnja održati zajednički sastanak i po potrebi dogovoriti tematske tribine na koje će pozvati predloženike za rektora Sveučilišta u Zagrebu da iznesu i brane svoje stavove na zadane teme sukladno dostavljenim programima rada. Tematske tribine može organizirati svako vijeće područja, a mogu ih organizirati zajednički dva ili više vijeća područja.

Predloženici će na zajedničkoj sjednici Senata i Vijeća područja 19. travnja iznijeti i braniti svoje programe rada, a novi će se rektor birati na njihovoj zajedničkoj sjednici 26. travnja.

Tada bi trebao biti i izabran novi rektor zagrebačkoga Sveučilišta koji nije izabran 1. ožujka, jer u drugome krugu glasovanja natpolovičnu većinu izbornoga tijela nisu dobili ni Aleksa Bjeliš niti Vjekoslav Jerolimov koji su ušli u drugi krug.

Na internetskim stranicama Sveučilišta objavljeno je da su Bjeliš i Jerolimov zasad jedino poznati predloženici za rektora zagrebačkoga Sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙