FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Granić najavio da će uskoro pisati o padu Posavine i ubojstvu Blaža Kraljevića

SARAJEVO, 20. travnja 2006. (Hina) - Bivši hrvatski ministar vanjskihposlova Mate Granić najavio je u četvrtak u Sarajevu na promocijisvoje knjige "Vanjska politika iza kulisa politike" da će uskoropisati o padu Posavine te o ubojstvu ratnog zapovjednika HOS-a u Bosnii Hercegovini Blaža Kraljevića istaknuvši da ta dva događaja smatraključnim za razumijevanje ukupne politike koja se vodila prema BiH.
SARAJEVO, 20. travnja 2006. (Hina) - Bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Mate Granić najavio je u četvrtak u Sarajevu na promociji svoje knjige "Vanjska politika iza kulisa politike" da će uskoro pisati o padu Posavine te o ubojstvu ratnog zapovjednika HOS-a u Bosni i Hercegovini Blaža Kraljevića istaknuvši da ta dva događaja smatra ključnim za razumijevanje ukupne politike koja se vodila prema BiH.

"Ta su dva događaja od ključnog značenja i uskoro ću o njima pisati", kazao je Granić na predstavljanju knjige koje je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo "Napredak".

Predsjednik "Napretka" Franjo Topić istaknuo je na predstavljanju kako je knjiga bivšeg šefa hrvatske diplomacije važna jer pomaže boljem razumijevanju složenih odnosa koji su utjecali na ratna zbivanja u BiH, a napose na sudbinu koja je zadesila Hrvate u toj zemlji.

"Iz ovoga jasno vidimo kako su postojale dvije hrvatske politike prema BiH. Jedna koju je provodio Gojko Šušak i druga koju je zastupao Mate Granić", kazao je Topić.

Sam Mate Granić kazao je pred brojnom sarajevskom publikom kako mu je zaustavljanje hrvatsko-bošnjačkog sukoba bila prioritetna zadaća tijekom ministarskog mandata.

O Granićevoj knjizi na sarajevskoj pomociji govorili su i profesor Fakulteta političkih znanosti i ratni član Predsjedništva BiH Mirko Pejanović te ravnatelj Narodnog pozorišta Gradimir Gojer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙