FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schwarz-Schilling: Bosna i Hercegovina spremna postati "normalna" europska država

NEW YORK, 18. travnja 2006. (Hina/DPA) - Bosna i Hercegovina će sdovršetkom procesa obnove, usvajanjem ustava i održavanjem izborakasnije ove godine, biti spremna postati "normalna europskademokratska država", rekao je u utorak visoki međunarodni predstavniku BiH Christian Schwarz-Schilling.
NEW YORK, 18. travnja 2006. (Hina/DPA) - Bosna i Hercegovina će s dovršetkom procesa obnove, usvajanjem ustava i održavanjem izbora kasnije ove godine, biti spremna postati "normalna europska demokratska država", rekao je u utorak visoki međunarodni predstavnik u BiH Christian Schwarz-Schilling.

Christian Schwarz-Schilling je u obraćanju članicama Vijeća sigurnosti rekao da je obnova posljednji korak Daytonskog mirovnog sporazuma iz 1995. godine.

Nakon njega će slijediti faza koja će voditi do potpuno neovisne države, rekao je Schwarz-Schilling. Naime, Bosna i Hercegovina je od završetka rata ovisila o administrativnoj i financijskoj potpori UN-a, a EU je također davao pomoć i pomogao u obuci tamošnjih snaga sigurnosti.

"Bosna i Hercegovina ima priliku postati potpuno neovisna i suverena država. Ta zemlja mora preuzeti odgovornost za svoje političke reforme i gospodarski razvoj", rekao je Schwarz-Schilling.

"Ta zemlja je sada u položaju poslati signal Europi i svijetu da je spremna u potpunosti postati partner u euroatlantskim strukturama", naglasio je visoki predstavnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙