FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubbić: Ni dvoentitetska ni građanska unitarna BiH nije moguća

MOSTAR, 8. travnja 2006. (Hina) - Bosna i Hercegovina ovakva kakva jesada s dva entiteta nije moguća, ali nije moguća ni unitarna,građanska BiH, rekao je u prvoj izjavi za medije privremenipredsjednik novoutemeljene stranke "HDZ 1990" Božo Ljubić nakon što jeu subotu izabran na tu dužnost.
MOSTAR, 8. travnja 2006. (Hina) - Bosna i Hercegovina ovakva kakva je sada s dva entiteta nije moguća, ali nije moguća ni unitarna, građanska BiH, rekao je u prvoj izjavi za medije privremeni predsjednik novoutemeljene stranke "HDZ 1990" Božo Ljubić nakon što je u subotu izabran na tu dužnost.

Po Ljubićevim riječima federalni ustroj Bosne i Hercegovine jedino je podoban za tu državu. No, Ljubić se osobno usprotivio stvaranju tri entiteta, te se zauzeo za ustroj više od tri federalne jedinice u BiH. "Stvaranje tri entiteta u svojoj realizaciji dovelo bi do crtanja etničkih granica u BiH, a takva iskustva smo već imali", kazao je Ljubić, aludirajući na ratne sukobe.

Ljubić je istaknuo kako je uvjeren da će novoutemeljena stranka "HDZ 1990" podržati HDZ Republike Hrvatske, Europska pučka stranka te sve napredne stranke u BiH i Europi.

Ljubićev zamjenik privremenog predsjednika "HDZ 1990" Martin Raguž je najavio da će ta stranka slijediti model politike predsjednika HDZ Republike Hrvatske Ive Sanadera. Po Ragužovim riječima Sanader je svojom politikom osigurao međunarodnu promociju svoje stranke ali i Republike Hrvatske.

"Mi ne tražimo Sanaderovo bjanko povjerenje, ali mi ćemo to povjerenje zaslužiti", rekao je zamjenik predsjednika "HDZ 1990" Martin Raguž.

I Ljubić i Raguž su se zauzeli za stvaranje saveza stranaka s hrvatskim predznakom u BiH radi osiguravanja ravnopravnosti Hrvata u BiH s druga dva konstitutivna naroda.

"Nastojat ćemo okupiti što je moguće širu koaliciju odgovornih i politički mislećih ljudi radi traženja rješenja za Hrvatske u BiH", naglasio je Ljubić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙