FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Kod Višegrada otrkivena nova masovna grobnica

SARAJEVO, 28. ožujka 2006. (Hina) - U okolici Višegrada u istočnojBosni pronađena je nova masovna grobnica koja krije tijela Bošnjakaubijenih na samom početku rata u Bosni i Hercegovini, prenijeli su uutorak lokalni mediji.
SARAJEVO, 28. ožujka 2006. (Hina) - U okolici Višegrada u istočnoj Bosni pronađena je nova masovna grobnica koja krije tijela Bošnjaka ubijenih na samom početku rata u Bosni i Hercegovini, prenijeli su u utorak lokalni mediji.

Forenzički stručnjaci u suradnji s predstavnicima Tužiteljstva Tuzlansko-podrinjske županije tijekom dana počeli su pretragu terena u mjestu Provalije kod Višegrada i tamo pronašli posmrtne ostatke deset osoba.

Na temelju iskaza svjedoka procijenjeno je da bi se na tom mjestu mogli nalaziti posmrtni ostaci najmanje sedamnaest Bošnjaka iz Višegrada koje su u svibnju 1992. godine pobili pripadnici srpske paravojne postrojbe "Osvetnici" čiji je zapovjednik bio sadašnji haški optuženik Milan Lukić.

Žrtve pronađene u okolici Višegrada hladnokrvno su likvidirane kada su pokušale izbjeći iz BiH u Makedoniju. Pripadnici Lukićeve postrojbe su ih istjerali iz autobusa kojim su putovali te potom pobili i zakopali na nepristupačnom terenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙