FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY i NATO u BiH: Uhićenje Karadžića i Mladića u interesu čovječanstva

MOSTAR, 12. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici Haaškoga suda i NATO-aistaknuli su kako je u interesu čovječanstva da se uhite RadovanKaradžić i Ratko Mladić kako bi odgovarali za ratne zločine počinjeneu Bosni i Hercegovini tijekom proteklog rata.
MOSTAR, 12. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici Haaškoga suda i NATO-a istaknuli su kako je u interesu čovječanstva da se uhite Radovan Karadžić i Ratko Mladić kako bi odgovarali za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini tijekom proteklog rata.

"U interesu je cijelog čovječanstva da se Karadžić i Mladić osude, kako bi se poslala poruka svijetu da oni koji se za vrijeme rata nalaze na vlasti moraju ponašati odgovorno", rekao je predstavnik tajništva Haaškog suda u Bosni i Hercegovini Matthias Hellman.

Hellman je nazočio Okruglome stolu naziva ''Ratni zločinci - prepreka našoj budućnosti'' koji je u organizaciji Centra za sigurnosne studije BiH i NATO-va stožera u BiH održan na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Rad Haaškoga suda neće biti okončan dok Karadžić i Mladić ne budu u Haagu, ustvrdio je Hellman tijekom rasprave.

Politički savjetnik NATO-ovog stožera u BiH Raffi Gregorian istaknuo je da ratni zločinci drže mlade ljude taocima. Ustvrdio je kako optuženi za ratne zločine nastavljaju s 'kriminalnim aktivnostima'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙