FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić i veleposlanik SAD-a u BiH o ustavnim promjenama

SARAJEVO, 7. travnja 2006. (Hina) - Hrvati u Bosni i Hercegovini nideset godina nakon postizanja Daytonskog sporazuma nemaju nikakvosigurno uporišta u toj zemlji, izjavio je vrhbosanski nadbiskupkardinal Vinko Puljić u razgovoru s američkim veleposlanikom u BiHDouglasom McElhaneyjem, prenijela je u petak Katolička tiskovnaagencija Bosne i Hercegovine (KTA) u izvješću o susretu održanom danranije.
SARAJEVO, 7. travnja 2006. (Hina) - Hrvati u Bosni i Hercegovini ni deset godina nakon postizanja Daytonskog sporazuma nemaju nikakvo sigurno uporišta u toj zemlji, izjavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u razgovoru s američkim veleposlanikom u BiH Douglasom McElhaneyjem, prenijela je u petak Katolička tiskovna agencija Bosne i Hercegovine (KTA) u izvješću o susretu održanom dan ranije.

Američki veleposlanik koji je bio posrednik u nedavno okončanim pregovorima o ustavnim promjenama u BiH zatražio je susret s kardinalom Puljićem kako bi ga izvijestio o tome što je dogovoreno s obzirom na to da su se biskupi otvoreno usprotivili svakoj promjeni koja legalizira sadašnji entitetski unutarnji ustroj.

Na traženje veleposlanika McElhaneya da iznese svoje mišljenje o ustavnim promjenama, kardinal Puljić je ustvrdio da su Hrvati u BiH do sada više puta iznevjereni te je ocijenio da su "dva entiteta smrt za hrvatski narod", prenosi KTA.

Veleposlanik McElhaney uručio je kardinalu Puljiću prijedlog ustavnih amandmana a najavljena je i mogućnost njihova ponovnog susreta poslije Uskrsa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙