FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici TDR-a razgovarali s državnim odvjetnikom o privatizaciji TDZ-a

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici radnika zagrebačkogpogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) razgovarali su danas s glavnimdržavnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o prijavama zbog navodnonezakonite privatizacije Tvornice duhana Zagreb (TDZ), na temelju čegaosporavaju TDR-u pravo vlasništva nad tvornicom u Jagićevoj ulici.
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici radnika zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) razgovarali su danas s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o prijavama zbog navodno nezakonite privatizacije Tvornice duhana Zagreb (TDZ), na temelju čega osporavaju TDR-u pravo vlasništva nad tvornicom u Jagićevoj ulici.

Bajić nas je informirao da Državno odvjetništvo iznova obrađuje nalaze Državne revizije i naše prijave te utvrđuje ima li radnji zbog kojih bi trebalo poništiti pretvorbu i privatizaciju TDZ-a, rekao je Hini nakon sastanka predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Prijave koje su radnici podnijeli protiv bivšeg predsjednika Uprave TDZ-a Miška Bakovića, kojega sumnjiče za nesavjesno poslovanje, i pravnika Uprave TDR-a Ronalda Korotaja, zbog pritiska na pravosuđe, proslijeđene su na obradu u policiju, kazao je Iveković.

"Bajić nam je obećao da će Državno odvjetništvo u najkraćem roku obaviti svoj dio posla", istaknuo je Iveković te izrazio uvjerenje da će se nakon današnjeg sastanka utvrđivanje nezakonitosti u privatizaciji TDZ-a "pomaknuti s mrtve točke".

No, i Uprava TDR-a želi sudskim putem dokazati da je u pravu - podnijela je Općinskom sudu u Zagrebu tužbu za smetanje posjeda protiv 36 radnika koji su 7. travnja zauzeli tvorničke hale bivšeg TDZ-a, a koji je sada zagrebački pogon TDR-a.

Tuženi radnici, međutim, ni danas nisu htjeli preuzeti pozive sa zagrebačkog Općinskog suda jer su, kako tvrde, adrese na pozivima bile netočne.

Uprava je jučer priopćila da je TDR kupio TDZ 1998. godine, pet godina nakon pretvorbe i privatizacije TDZ-a, te ocijenila da slučaj 36 radnika zagrebačkog pogona nema obilježja radnog spora s poslodavcem, već se sve više politizira.

Iz MUP-a je pak jučer priopćeno da je 13. travnja u dvorištu jedne obiteljske kuće u Rovinju pronađena eksplozivna naprava ručne izrade. Iako MUP ne navodi o kojoj je osobi riječ neslužbeno je potvrđeno da se radi o donedavnom predsjedniku Uprave TDR-a Pliniu Cuccurinu.

Komentirajući taj slučaj Iveković je ocijenio da su to neprihvatljive stvari s kojima nezadovoljni radnici nemaju nikakve veze.

"Ne znam s kojim mafijašima Curccurin ima posla, no vjerojatno se radi o švercu cigaretama ili zemljištu za koje je netko zainteresiran", rekao je Iveković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙