FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici zagrebačkog pogona TDR-a neće danas pokrenuti proizvodnju

ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Radnici zagrebačkog pogona Tvorniceduhana Rovinj (TDR) ipak neće danas pokrenuti proizvodnju cigareta,kao što su najavili proteklog vikenda.
ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - Radnici zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) ipak neće danas pokrenuti proizvodnju cigareta, kao što su najavili proteklog vikenda.

Pedesetak radnika, koji su u petak zauzeli tvorničke hale bivše Tvornice duhana Zagreb, danas će provesti inventuru i dovršiti poslove koje nisu uspjeli u petak, rekla je Hini povjerenica Novog sindikata u zagrebačkom pogonu TDR-a Slavica Lovrić.

Radnici su zauzeli tvornicu nakon što ih je Uprava TDR-a u petak obavijestila da se prekida proizvodnja u Zagrebu zbog preseljenja u novu tvornicu u Kanfanaru.

Većina od 240 radnika zagrebačkog pogona prihvatila je sporazumne raskide ugovora o radu, kako bi dobili otpremnine, no pedesetak radnika ne miri se s gubitkom posla te su pokrenuli akcije u organizaciji Hrvatske udruge sindikata i Novog sindikata.

Osim zauzimanja tvornice u Jagićevoj ulici u Zagrebu, prosvjednici su jučer blokirali skladište u Resniku i time onemogućili TDR da odveze duhan i ostali materijal u Kanfanar.

Sindikalci pozivaju Vladu da poništi privatizaciju bivše Tvornice duhana Zagreb, koja je postala zagrebačkim pogonom TDR-a, jer je provedena nezakonito te traže da se ta imovina vrati u portfelj Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Tvrde da se proizvodnja u zagrebačkom pogonu, gdje se godišnje ostvari između 30 i 50 milijuna kuna dobiti, može nastaviti, a Vlada bi trebala stvoriti uvjete za to.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙