FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici zagrebačkog pogona TDR-a sutra kod državnog odvjetnika

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici radnika zagrebačkogpogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) trebali bi sutra razgovarati sglavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o prijavama zbognavodnih nezakonitosti u privatizaciji Tvornice duhana Zagreb (TDZ),najavio je danas predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Predstavnici radnika zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR) trebali bi sutra razgovarati s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o prijavama zbog navodnih nezakonitosti u privatizaciji Tvornice duhana Zagreb (TDZ), najavio je danas predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Očekujemo da će Državno odvjetništvo početi provoditi zaključke Hrvatskog sabora te pokrenuti postupke za poništenje nezakonitih privatizacija i pretvorbi, kao što je to bio slučaj s TDZ-om koji je na nezakonit način postao zagrebačkim pogonom TDR-a, rekao je Iveković Hini.

Pedesetak radnika je u petak, 7. travnja, zauzelo tvorničke hale TDZ-a u Jagićevoj ulici, nakon što ih je Uprava TDR-a obavijestila da se prekida proizvodnja u Zagrebu, a radnike uputila na korištenje godišnjeg odmora i otkaznog roka.

Radnici su najavili ponovno pokretanje proizvodnje cigareta, što Uprava TDR-a osporava tvrdeći da bi to bilo nelegalno.

Radnici su zatražili od Ministarstva financija markice za cigarete, no ministar Ivan Šuker odgovorio im je da markice može dobiti samo trgovačko društvo registrirano za proizvodnju duhanskih proizvoda.

Iveković je izjavio da će radnici to i učiniti, odnosno registrirati tvrtku za proizvodnju duhanskih proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙