FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IEA očekuje da će cijene nafte i sljedećih tjedana ostati iznad 70 dolara po barelu

BRUXELLES/LONDON, 18. travnja 2006. (Hina/APA) - Stručnjaci Međunarodneagencije za energetiku (IEA) ističu da se na međunarodnim tržištimanafte zasad ne nazire popuštanje aktualne napetosti oko Irana paočekuju da će cijena nafte vjerojatno i sljedećih dana a možda itjedana ostati iznad razine od 70 dolara po barelu.
BRUXELLES/LONDON, 18. travnja 2006. (Hina/APA) - Stručnjaci Međunarodne agencije za energetiku (IEA) ističu da se na međunarodnim tržištima nafte zasad ne nazire popuštanje aktualne napetosti oko Irana pa očekuju da će cijena nafte vjerojatno i sljedećih dana a možda i tjedana ostati iznad razine od 70 dolara po barelu.

Navedenu prognozu potkrepljuju spekulativnim kupovinama vezanim uz krizu oko Irana i njegova nuklearnog programa ali i uskim grlom u opskrbi zbog ograničenih rafinerijskih kapaciteta u SAD-u.

U SAD-u s jedne strane raste potražnja za benzinom i dizelom na početku sezone ljetne vožnje dok s druge strane još nije u potpunosti završena sezona grijanja. Rafinerije su pak tek nedavno u potpunosti obnovile proizvodnju, osjetno narušenu nakon prošlogodišnjeg pustošenja uragana, podsjećaju u IEA.

Na londonskom se tržištu cijena barela u utorak rano poslijepodne stabilizirala na 71,82 dolara nakon što je prijepodne dosegnula rekordnih 72,20 dolara. I na njujorškom je tržištu barel u međuvremenu dosegnuo rekordnih 70,88 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙