FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iveković traži da Sanader poništi privatizaciju TDZ-a i dozvoli pokretanje proizvodnje

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Novog sindikata MarioIveković zatražio je danas od premijera Ive Sanadera da Vlada poništiprivatizacije bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) i dozvoli radnicima,koji su prije tjedan dana zauzeli tvornicu u Jagićevoj ulici, dapokrenu proizvodnju.
ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković zatražio je danas od premijera Ive Sanadera da Vlada poništi privatizacije bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) i dozvoli radnicima, koji su prije tjedan dana zauzeli tvornicu u Jagićevoj ulici, da pokrenu proizvodnju.

Pedesetak radnika zagrebačkog pogona Tvornice duhana Rovinj (TDR), koja je u privatizaciji postala većinskim vlasnikom Tvornice duhana Zagreb, zauzelo je prošloga petka tvorničke hale, ne pristajući na odluku Uprave da se zbog preseljenja u novu tvornicu u Kanfanaru, gasi proizvodnja cigareta u Zagrebu.

"Od Vlade još nismo dobili odgovor o uvjetima pod kojima bi mogli pokrenuti legalnu proizvodnju pa neka nam to bude uskrsna čestitka kako bismo od utorka mogli početi raditi", rekao je Iveković na konferenciji za novinare ispred tvornice.

Jučerašnje premijerove izjave o potrebi borbe za pravnu državu Iveković je ocijenio "dosta nelogičnima" budući da je borba za pravnu državu Sanaderova zadaća od prvog dana na mjestu predsjednika Vlade.

Borba za pravnu državu za nas znači ispravljanje svega što je nezakonito i nemoralno, poput privatizacije TDZ-a, a sve drugo smatrat ćemo borbom za vladavinu interesa koja se događa u Hrvatskoj posljednjih godina, kaže Iveković.

"Ako je premijer mislio na zaštitu privatnog vlasništva onda se zabunio jer je ova tvornica u vlasništvu TDZ-a, a TDR je taj prostor zakupio za mjesečnu naknadu od 460.000 kuna, koju nije plaćao pa je ostao dužan 600 milijuna kuna", ustvrdio je Iveković upitavši na temelju čega TDR polaže pravo na tu nekretninu.

Predsjednik Novog sindikata kaže da su radnici bivšeg TDZ-a odlučni ustrajati do ostvarenja svojih ciljeva u čemu im potporu daju i neke braniteljske udruge.

Novinari su obaviješteni da su jučer poslijepodne u tvornicu pokušale ući osobe koje su se predstavile kao inspektori raznih tehničkih službi no radnici im to nisu dozvolili.

Radnici su pozvali građane da podrže njihov prosvjed te na Uskrsni ponedjeljak u 11 sati dođu pred tvornicu i donesu pisanicu kao simbol mira i tolerancije te uskrsnuća proizvodnje u tvornici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙