FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 17. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30sati.
ZAGREB, 17. travnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

DAMASK - Bivši iranski predsjednik Akbar Hašemi Rafsandžani izjavio je u nedjelju u Damasku da ne isključuje mogućnost vojnog napada Sjedinjenih Država na njegovu domovinu upozorivši SAD neka to ne čine, a u Iranu zadnjih dana raste broj dragovoljaca za samoubilačke napade, javljaju agencije. "Iran ne isključuje mogućnost američke agresije na našu zemlju", rekao je bivši iranski predsjednik na konferenciji za novinare održanoj zajedno sa sirijskim potpredsjednikom Farukom al-Šarom, prenijela je sirijska agencija Sana. "Iran je žrtva psihološkog rata i odlučan je braniti svoja prava", rekao je Rafsandžani ocjenivši da američki napad ne bi bio niti u "interesu SAD-a". Agencija Reuters javlja da se zadnjih dana oko 200 Iranaca dragovoljno javilo za samoubilačke napade protiv američkih i britanskih interesa.

KAIRO - Muslimani su se i u nedjelju sukobili s kršćanima bijesnim zbog ubojstva jednog Kopta u egipatskoj Aleksandriji koje se dogodilo u petak, prenose agencije pozivajući se na izjave svjedoka. Najmanje je pet osoba ozlijeđeno u nedjelju kada je oko 100 osoba počelo bacati kamenje i boce jedni na druge u Aleksandriji. Policija je protiv skupine kršćana, koja je bacala kamenje i nosila duge noževe, upotrijebila suzavac, a sukobila se i sa skupinama muslimana, izvjestio je Reuters. U nedjelju rano ujutro od rana zadobivenih u subotnjem nasilju umro je jedan musliman, priopćili su bolnički izvori. Policija je u nedjelju uhitila 55 osoba - petoricu Kopta i 50 muslimana. Egipatske su vlasti izjavile da je jedan od napadača koji su u petak napali koptske kršćane duševno bolestan. Ministarstvo unutarnjih poslova kaže da se napadač osvećivao za uvrede proroka Muhameda, odnosno, za karikature proroka objavljene u europskim listovima.

BAGDAD - Naoružani napadači u policijskim uniformama napali su u nedjelju jednu iračku investicijsku tvrtku u Bagdadu i oteli 15 Iračana, objavila je policija. Napad se dogodio usred dana u središtu grada, a u Iraku su otmice svakodnevne. Bagdadske tvrtke sve su češće mete napada koji se mogu povezati s kriminalom, a ne toliko sa sukobom između većinskih šijitskih i manjinskih sunitskih muslimana u toj zemlji.

ATENA - U sudaru putničkog vlaka s kamionom na sjeveru Grčke u nedjelju navečer četiri su osobe poginule a više desetaka osoba je ozlijeđeno, priopćili su grčki vatrogasci. Šef vatrogasaca Andreas Kois izjavio je da je potvrđeno da su poginule najmanje četiri osobe dok je najmanje sedmoro od tridesetak ozlijeđenih u teškom stanju. "Strahujemo da ih je mnogo više zarobljeno ispod četiri vagona. Ne možemo reći u kakvom su stanju", izjavio je Kois. Intercity vlak koji je vozio od Alexandroupolisa na sjeveroistoku zemlje do Soluna se u blizini grada Drame na željezničkom prijelazom sudario s kamionom pri čemu su dva vagona iskočila a dva se prevrnula. Vlasti su objavile da je na mjesto nesreće upućeno još spasilačkih ekipa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙