FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Želimo doprinijeti rješenju krize oko Ljubljanske banke

LJUBLJANA/LUXEMBOURG, 10. travnja 2006.(Hina) - Slovenski ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da "priča" oko štedišaLjubljanske banke Zagreb opterećuje i kvari odnose Slovenije iHrvatske, te da bi želio da se stvar što prije riješi.
LJUBLJANA/LUXEMBOURG, 10. travnja 2006.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da "priča" oko štediša Ljubljanske banke Zagreb opterećuje i kvari odnose Slovenije i Hrvatske, te da bi želio da se stvar što prije riješi.

"Ta priča opterećuje i truje naše odnose, jako bih želio da ta tema bude riješena i nestane s dnevnog reda naših susreta i odnosa", rekao je Rupel slovenskim novinarima u Luxembourgu, gdje je prisustvovao zasjedanju ministara vanjskih poslova Europske unije.

Komentirajući poziv Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Hrvatska - EU, koji se odnosi na "nediskriminatorni tretman" europskih tvrtki na financijskom području, odnosno probleme belgijske banke KBC pri ulasku na hrvatsko financijsko tržište, Rupel je rekao da Slovenija nema vlastitih interesa nego želi biti konstruktivna i prodonijeti razrješenju zapleta.

"Želimo da Hrvatska što više napreduje prema članstvu, ali želimo i uspjeh na području razumijevanja logike i pravne stečevine Europske unije", rekao je Rupel.

Kako je dodao, Slovenija pri tom nema vlastitih interesa nego je "na strani Europske unije i pravne stečevine EU-a"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙