FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački gradonačelnik posjetio Ljubljanu

LJUBLJANA, 24. ožujka (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićsa suradnicima posjetio je u petak Ljubljanu, gdje je razgovarao sagradonačelnicom Danicom Simšič.
LJUBLJANA, 24. ožujka (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio je u petak Ljubljanu, gdje je razgovarao sa gradonačelnicom Danicom Simšič.

Kako su izjavili nakon razgovora, bilo je riječi o suradnji na području socijalne i kulturne politike, te djelovanja komunalnih i javnih službi u prijestolnicama dviju država. Simšič je iznijela i iskustva koja na tom području ima Ljubljana, čija su gradska poduzeća već dugo godina objedinjena u jedinstveni holding.

Bilo je riječi i o djelovanju manjina, te o ideji da Hrvati u Ljubljani dobiju prostor za svoje okupljanje i djelovanje, kakav zagrebački Slovenci već imaju.

Bandić i Simšić sa suradnicima posjetili su i omladinski hostel "Celica", napravljen na mjestu na kojemu se nekoć nalazio vojni zatvor, te ljubljansko postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙