FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nuklearka Krško u redovnom remontu do 10. svibnja

LJUBLJANA, 7. travnja (Hina) - U nuklearci Krško u subotu ćezapočeti redovni remont koji će, kako se računa, potrajati do 10.svibnja. (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA, 7. travnja (Hina) - U nuklearci Krško u subotu će započeti redovni remont koji će, kako se računa, potrajati do 10. svibnja.

Kako je priopćeno u Krškom, uz zamjenu dijela goriva tijekom remonta biti će izvedeno još tridesetak izmjena i poboljšanja u radu nuklearke, primjerice zamjena niskotlačnih turbina, zamjena četiri predgrijača vode za parageneratore te promjene u informacijskom sustavu.

Prošle je godine nuklearka proizvela 5,6 milijardi kilovatsati električne energije, što je najveća proizvodnja do sada otkako je počela raditi, a iskoristivost kapaciteta iznosila je 98 posto.

Rad nuklearke, kako navodi slovenska agencija STA, još uvijek je obilježen pitanjima neriješenih vlasničkih odnosa između hrvatskog HEP-a i slovenskog Eles-Gena kao suvlasnika u nuklearci, te neriješenim pitanjima u vezi s razgradnjom nuklearke nakon prestanka njezina rada.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙