FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Otvorena pitanja s Hrvatskom rezultat neusklađenosti zakona

LJUBLJANA, 17. ožujka (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel rekao je u petak da su mnoga otvorena pitanja izmeđuSlovenije i Hrvatske rezultat neusklađenosti hrvatskih zakona seuropskim zakonodavstvom.
LJUBLJANA, 17. ožujka (Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel rekao je u petak da su mnoga otvorena pitanja između Slovenije i Hrvatske rezultat neusklađenosti hrvatskih zakona s europskim zakonodavstvom.

"Kad je riječ o Hrvatskoj, nemamo posebnog interesa, nego želimo da se poštuje pravna stečevina Europske unije", rekao je Rupel tijekom sjednice parlamentarnog odbora za vanjsku politiku koji je ponovo raspravljao o pripremama za predsjedavanje Slovenije Europskoj uniji u 2008. godini, te njenoj ulozi u budućem procesu širenja EU-a prema jugoistoku.

Rupel je članovima odbora rekao da Europska komisija ima velika očekivanja od Slovenije kad je riječ o procesu širenja i da se Slovenija zauzima za jasnu europsku perspektivu zapadnog Balkana.

Govoreći o pristupnim pregovorima Hrvatske i Europske unije, Rupel je ponovio formulu da su pregovori "okvir za rješenje otvorenih pitanja u europskom duhu".

"Hrvatska će u pregovorima imati priliku dokazati svoj kredibilitet", rekao je Rupel.

Slovenski ministar ocijenio je da mnoga otvorena pitanja između dviju država proizlaze iz "neusklađenosti hrvatskih zakona s europskom pravnom stečevinom", te u tom kontekstu spomenuo nepostojanje fonda za otpad iz nuklearke Krško, pitanje malograničnog ribolova i "pristup europskih banaka hrvatskom tržištu".

Rupel je ustvrdio da Slovenija u pristupu Hrvatske Europskoj uniji nema posebnog interesa, osim da Hrvatska uskladi svoje zakone s europskom pravnom stečevinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙