FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić: Milošević će ostati upamćen kao negativna povijesna ličnost

SARAJEVO, 11. ožujka 2006. (Hina) - Predsjedatelj PredsjedništvaBosne i Hercegovine Sulejman Tihić izjavio je u subotu da će SlobodanMilošević nedvojbeno ostati upamćen kao negativna povijesna ličnost.
SARAJEVO, 11. ožujka 2006. (Hina) - Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić izjavio je u subotu da će Slobodan Milošević nedvojbeno ostati upamćen kao negativna povijesna ličnost.

Izražavajući žaljenje zbog činjenice da je Milošević umro prije nego mu je izrečena presuda na Haškom tribunalu, Tihić je u izjavi lokalnim medijima istaknuo da je bivši predsjednik Jugoslavije i Srbije osoba koja snosi najveću odgovornost za raspad nekadašnje zajedničke države te za ratove vođene u Hrvatskoj i BiH.

"Žao mi je zbog žrtava, istine i pravde da suđenje Miloševiću nije okončano", kazao je Tihić.

On je međutim istodobno izrazio uvjerenje da Miloševićeva smrt neće imati negativan utjecaj na tijek suđenja Srbiji i Crnoj Gori pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Haagu za agresiju i genocid počinjen u BiH.

Tihić je uvjeren da su dokazi koje je sudu podnijela bosanskohercegovačka strana čvrsti i uvjerljivi te da je do sada nedvojbeno dokazana utemeljenost tužbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙